Oříšková roláda

Oříšková roláda

Korpus
  • 100g namletých oříšků (arašídy, mandle,…)
  • 4 vejce
  • 30g medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
Náplň 
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 10g medu
  • lžíce citronové šťávy
  Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků si vyšleháme sníh. Poté smícháme ostatní ingredience a pomalu přidáváme sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 5-10 minut (těsto by mělo být krásně upečené bacha ať se Vám nepřipeče – nešlo by poté srolovat). Mezitím si rozmícháme tvaroh s medem a citronovou šťávou. Poté vyndáme korpus z trouby, který přendáme s pečícím papírem na vlhkou úterku, korpus potřeme tvarohovou náplní a pomalu rolujeme (postupně sundáváme pečící papír). Roládu necháme pořádně vychladnout a můžeme podávat.