Pizza z kukuřičné mouky
Těsto:
- 150g kukuřičné mouky
- 2 lžíce (15g) olivového oleje
- 100 ml vody
- špetka soli
Na pizzu:
- 100g pasírovaných rajčat
- 100g kvalitní šunky (90% a více masa)
- 125g mozzarela light
- 150g rajčat
Mouku si nasypeme do mísy přidáme špetku soli a 2 lžíce oleje. Postupně přidáváme vodu a vytváříme těsto. Když se těsto krásně spojí a nelepí se, přendáme ho na vál a vyválíme z něho tenkou placku (čím tenčí těsto tím křupavější pizza). Placku přendáme z válu na plech s pečícím papírem a potřeme pasterizovanými rajčaty, poklademe šunkou a na kolečka nakrájenými rajčaty a vše posypeme nastrouhanou mozzarelou. Takto připravenou pizzu vložíme do rozehřáté trouby na 190° a pečeme 15-20 minut. Rozkrájíme na cca 8 ks.
Výživové hodnoty těsto: B 9,8g; S 112g; T 18,2g; 603 kcal.
Výživové hodnoty celkem i s přísadami: B 55,1g; S 124,5g; T 37,1g; 1011 kcal.
Výživové hodnoty na ks: B 6,8g; S 15,6g; T 4,6g; 126,3 kcal.